به وب سایت شرکت بازرگانی اورانوس خوش آمدید.
تخصیص ارز وارداتی

تخصیص ارز وارداتی

آشنایی با مفهوم تخصیص ارز وارداتی

تهیه ی ارز برای انجام معاملات وارداتی یکی از مهم ترین مراحلی است که تجار و بازرگانان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند، چرا که برای انجام پرداخت های بین المللی در زمینه واردات شما به ارز بین المللی و مورد تایید فروشنده کالا نیاز دارید و در صورت هرگونه بی دقتی و سهل انگاری در این زمینه ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید؛ بنابراین به شما توصیه می کنیم پیش از هر گونه اقدام در زمینه ی تهیه ارز حتما با مفهوم تخصیص ارز وارداتی آشنا شوید!

تخصیص ارز وارداتی از جمله اقدامات دستگاه های دولتی است که به منظور ارائه خدمات به تجار وارد کننده کالاها به کشور و سهولت در انجام مراحل واردات کالا انجام می شود. در واقع دستگاه های دولتی با استفاده از تخصیص ارز وارداتی سعی دارند، بستر مناسبی را برای تجار و بازرگانان داخلی فراهم آورند تا مراحل انجام واردات کالا به کشور با روند بهتر و سریع تری به انجام برسد.

همچنین با تخصیص ارز وارداتی دولت سعی دارد، هزینه و سرمایه های اولیه برای واردات کالا را کاهش دهد تا تجار و بازرگانان بتوانند راحت تر به معاملات بین المللی بپردازند. در واقع با توجه به نوسانات همیشگی بازار ارز و بالا رفتن قیمت ها ریسک انجام معاملات بین المللی از جمله واردات کالا افزایش یافته و در نهایت افراد کم تر به دنبال معاملاتی همچون واردات کالا می باشند، چرا که در چنین تجارت های با توجه به قیمت بالای ارز به سرمایه اولیه هنگفتی برای خرید کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف نیاز داریم و در نتیجه دولت با تخصیص ارز وارداتی سعی دارد، تجار را به انجام معاملات بین المللی در زمینه واردات کالا ترغیب نماید.

با توجه به آنکه دریافت ارز وارداتی برای تجار و بازرگانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ اما توجه داشته باشید که  پیش از هرگونه اقدام در این زمینه لازم است که با چگونگی یا نحوه تخصیص ارز وارداتی و همچنین کالاهایی که ارز وارداتی به آن ها اختصاص می باید، آشنا باشید. در واقع شناخت این مسائل در تسریع روند دریافت ارز وارداتی موثر بوده و به همین جهت برای افراد بسیار مهم می باشد.

بنابراین اگر با نحوه تخصیص ارز وارداتی و مسائل و موضوعات مرتبط با آن آشنا نیستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید؛ زیرا امروز قصد داریم چگونگی تخصیص ارز وارداتی و موضوعات مرتبط با آن را برای شما به تفصیل بیان کنیم.

نحوه دریافت ارز وارداتی

نحوه دریافت ارز وارداتی

همانطور که می دانید تهیه ی ارز یکی از مهم ترین مراحل در زمینه واردات کالا می باشد و وارد کننده کالا پس از توافق با فروشنده کالا در خصوص چگونگی پرداخت هزینه های کالاهای وارداتی و همچنین نوع ارز مورد مبادله، لازم است که نسبت به تهیه ی ارز اقدام نماید.

تهیه ی ارز معمولا به روش های مختلفی قابل انجام می باشد؛ اما همانطور که گفته شد استفاده از ارز وارداتی در کاهش هزینه های اولیه واردات کالا می تواند بسیار موثر واقع شود، از این رو دولت به برخی کالاهای اساسی و مورد نیاز جامعه که همواره باید به وسیله واردات در کشور تامین شوند، ارز ترجیحی یا ارز وارداتی اختصاص داده است تا بستر مناسبی برای انجام واردات کالا در کشور را فراهم آورند. تجار نیز سعی دارند با استفاده از این نوع ارزها، هزینه ها و سرمایه های اولیه معاملات بین المللی خود را کاهش داده و به سودهای بیشتری در این زمینه دست یابند.

تهیه ارز وارداتی از روش های مختلفی قابل انجام می باشد که مراجعه به صرافی ها و سامانه اینترنتی نیما دو روش رایج و متداول در این زمینه می باشند. مراجعه به سامانه اینترنتی نیما و ثبت درخواست دریافت ارز وارداتی در این زمینه یک روش جدید و نوین در زمینه تهیه ارز کالاهای وارداتی می باشد که فرآیند تهیه ارز را برای افراد راحت تر کرده است و در واقع با مراجعه به این سامانه نه تنها بدون مراجعه حضوری به سازمان های مربوطه می توان درخواست تهیه ارز وارداتی را ثبت نمود بلکه سریع تر و بهتر نیز می توان ارز وارداتی را دریافت کرد.

در واقع برای دریافت ارز وارداتی به یک سری مجوزها و گواهی ها نیاز داریم تا قانونی بودن مراحل واردات کالای تجارت خود را به اثبات رسانده و در نهایت مشمول دریافت ارز وارداتی یا ارز دولتی شویم، از این رو وجود سامانه های الکترونیکی همچون سامانه نیما در دریافت هر چه سریع تر ارز وارداتی می توانند بسیار موثر واقع شوند.

همچنین بحران های اقتصادی که در چند سال اخیر در کشور به وجود آمده است، موجب افزایش نوسانات بازار ارز شده و بحران های جدیدی را نیز در این زمینه به وجود آورده اند، از این رو دولت با ایجاد سامانه الکترونیکی نیما سعی دارد به طریقی تهیه ارز را برای واردکنندگان کالا راحت تر نماید.

تهیه ی ارز وارداتی با مراجعه به بانک ها و صرافی ها نیز قابل انجام می باشد؛ اما توجه کنید که پیش از اقدام در این زمینه لازم است که با نحوه تخصیص ارز وارداتی، کالاهای مشمول دریافت ارز وارداتی، قوانین و مجوزهای لازم در این زمینه آشنا باشید و مراحل دریافت ارز وارداتی را به خوبی بشناسید.

آشنایی با نحوه ی تخصیص ارز وارداتی

آشنایی با نحوه ی تخصیص ارز وارداتی

تمامی مراحل تخصیص ارز وارداتی توسط دولت و دستگاه های اجرایی ذیربط آن انجام می شود؛ اما آنچه در شناخت نحوه تخصیص ارز وارداتی برای تجار اهمیت دارد، شناخت کالاهایی است که مطابق با قوانین اجتماعی و اقتصادی کشور ارز وارداتی به آن ها اختصاص می یابد.

به طور کلی کالاهای وارداتی که ارز دولتی به آن ها اختصاص می یابد، به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که شناخت این کالاها برای تجار و بازرگانان مهم و ضروری می باشد. به همین منظور برای آشنایی بیشتر در این زمینه در این بخش از مقاله به توضیح این 4 گروه کالایی مهم می پردازیم:

  • گروه کالایی شماره یک: این گروه شامل تمامی کالاهای اساسی که توسط وزارت صمت تهران تعیین شده و ارز وارداتی به وسیله این سازمان به آن ها اختصاص می یابد. نرخ رسمی تعیین شده برای این کالاها 4200 تومان به ازای هر یورو می باشد و این مبلغ همواره از محل فروش درآمدهای نفتی کشور تامین می گردد.
  • گروه کالایی شماره دو: کلیه کالاها و مواد اولیه ی واسطه ای و سرمایه ای که به تایید وزارت صنایع مشخص شده اند، در این دسته از گروه های کالایی جای می گیرند. با توجه به قوانین تدوین شده در این زمینه ارز وارداتی به این کالاها اختصاص یافته و همچنین تامین ارز آن ها به وسیله ی صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی تامین می شود.
  • گروه کالایی شماره سه: این گروه از گروه های کالایی وارداتی شامل تمامی کالاهای مصرفی می شود که برای واردات آن ها الزامی در خصوص خرید ارز وارداتی از طریق سامانه نیما نداریم و همچنین این گروه از کالاهای وارداتی به لحاظ عملیاتی تفاوت چندانی با گروه کالایی شماره دو ندارند.

در واقع گروه کالایی شماره سه آن دسته از کالاهایی را شامل می شوند که ارز وارداتی به آن ها اختصاص نمی یابد.

  • گروه کالایی شماره چهار: مجموعه کالاهایی که واردات آن ها به لحاظ قانونی و شرعی در کشور ممنوع اعلام شده و بر این اساس ارز وارداتی به آن ها اختصاص نمی یابد را در این دسته از گروه های کالایی دسته بندی می نمایند.

اکنون پس از آشنایی با انواع گروه های کالایی وارداتی لازم به ذکر است که بگوییم به طور کلی 3 وزارتخانه مسئول تخصیص ارز وارداتی و بانک مرکزی موظف به تامین این ارز در کشور می باشد. همچنین در زمینه آشنایی بیشتر با نحوه تخصیص ارز وارداتی لازم است مجوزهای لازم در این زمینه را نیز بشناسید و پیش از مراجعه به سازمان های ذیربط برای تهیه ارز وارداتی، نسبت به اخذ این مجوزها اقدام نمایید.

 شما برای انجام واردات کالا همواره به دو مجوز اولیه نیاز دارید. مجوز اول که مجوز ثبت سفارش نامیده می شود را می توان از طریق مراجعه به سامانه جامع تجارت ایران دریافت نمود. این مجوز که از طریق وزارتخانه صمت صادر می شود نشان می دهد تمامی فرآیندهای مربوط به واردات کالا کاملا قانونی و تحت نظر مراجع ذیربط به انجام می رسد.

اکنون پس از دریافت کد هشت رقمی مربوط به مجوز ثبت سفارش می توانید برای دریافت مجوز دوم اقدام نمایید. مجوز دوم همان مجوز دریافت ارز وارداتی از بانک مرکزی می باشد که با مراجعه به سامانه های مربوطه و مراجع ذیربط آن می توانید در این زمینه اقدام نموده و پس از دریافت مجوز و ارائه آن به بانک مرکزی ارز لازم برای خرید کالاها و هزینه های مربوط به انجام واردات کالاهای تجاری خود را تهیه فرمایید.

سخن آخر

تخصیص ارز وارداتی همواره به منظور کاهش هزینه های واردات کالا انجام می شود و در واقع دولت و دستگاه های اجرایی در این زمینه سعی دارند با تخصیص ارز وارداتی شرایط بهتری را برای انجام واردات کالاها در کشور فراهم آورده و تجار را به انجام واردات ترغیب نمایند.

شناخت نحوه تخصیص ارز وارداتی و موضوعات مربوط به آن در تسریع روند دریافت ارز وارداتی می تواند بسیار موثر باشد و بسیاری از هزینه های اضافی شما را کاهش دهد، از این رو برای شناخت این موضوعات و مسائل بهتر است که همواره به افراد باتجربه در این زمینه مراجعه کنید یا از شرکت ها بازرگانی فعال کمک بگیرید.

گروه بازرگانی اورانوس با سال ها سابقه کار در زمینه واردات از جمله شرکت های بازرگانی است که می توانید با مراجعه به آن و دریافت مشاوره از مشاورین متخصص این شرکت در زمینه دریافت ارز وارداتی کمک گرفته و نسبت به دریافت ارز دولتی اقدام نمایید. همچنین لازم به ذکر است که شرکت بازرگانی اورانوس آماده خدمت رسانی در خصوص انجام تمامی مراحل واردات کالا می باشد و لذا با سپردن مراحل انجام واردات کالای خود به این شرکت می توانید روند دریافت ارز وارداتی و مورد نیاز تجارت خود را به متخصصین با تجربه این شرکت بسپارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]