به وب سایت شرکت بازرگانی اورانوس خوش آمدید.
مراحل صادرات کالا

مراحل صادرات کالا

صادرات کالا از جمله فعالیت های مهم اقتصادی است که از گذشته تا به امروز در جوامع مختلف به منظور توسعه اقتصادی کشورها به انجام می رسد. این فعالیت اقتصادی نقطه مقابل فعالیت های واردات کالا می باشد و یک امر مهم و حیاتی در خصوص افزایش رونق اقتصادی کشورها محسوب می شود؛ به طوری که کارشناسان حوزه اقتصاد همگی بر این نظر هستند که صادرات کالا عامل اصلی پیشرفت اقتصادی کشورها می باشد و لذا دولت ها بر حسب همین اتفاق در تلاش هستند تا بستر و شرایط مناسب انجام این فرآیند مهم اقتصادی را برای تجار و بازرگانان به وجود آورند.

با توجه به اهمیت و ضرورت صادرات کالا بر اقتصاد کشورها و همچنین با توجه به تلاش دولت ها در جهت فراهم آوردن شرایط مناسب برای انجام این کار، باید بگوییم که صادرات کالا فرآیند سخت و دشواری بوده و لذا برای انجام این فرآیند اقتصادی همواره لازم است که از دانش و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشیم، چرا که برای انجام فرآیند صادرات کالا به کشورهای مختلف همواره لازم است که علاوه بر شناخت قوانین بین الملل با قوانین و مقرارت داخلی کشورهای دریافت کننده ی کالاها نیز آشنا باشیم تا از بروز مشکلات مختلف در این زمینه جلوگیری به عمل آوریم.

در واقع باید بگوییم که به طور کلی فرآیند صادرات کالا نیازمند رعایت یک سری قواعد و قوانین می باشد که در اصطلاح عام به این قواعد، مراحل صادرات کالا گفته می شود؛ بنابراین برای انجام صادرات هرگونه کالا به کشورهای مختلف لازم است که پیش از هرگونه اقدام در این زمینه تجار و بازرگانان با این مراحل آشنا بوده و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشند، چرا که با توجه به برون مرزی بودن این فرآیند مهم و خطیر در صورت عدم رعایت قوانین و قواعد این کار ممکن است که صادرکننده کالا به عنوان متخلف شناخته شده و به وسیله امور اجرایی مورد بازخواست قرار گیرد.

پس به طور کلی باید گفت که صادرات کالا یک فعالیت مهم در زمینه اقتصاد می باشد و هر کشوری برای رسیدن به توسعه اقتصادی به انجام این فعالیت مهم و خطیر نیاز دارد و به همین جهت دولت ها همواره سعی دارند که بستر مناسبی برای انجام این فعالیت مهم اقتصادی را برای تاجرین و بازرگانان خود فراهم آورند و در مقابل تجار و بازرگانان نیز برای اجرای صحیح این فعالیت، لازم است که با مراحل انجام این کار آشنا باشند و قوانین بین المللی در این خصوص را به خوبی بشناسند.

حال اگر شما هم به دنبال تجارت های بین المللی هستید یا شرکت تجاری تازه تاسیسی دارید و تمایل دارید که تجارت خود را گسترش دهید، به شما توصیه می کنیم در مطالعه این مقاله با ما همراه شوید، چرا که امروز قصد داریم در این مقاله مراحل و قوانین صادرات کالا به کشورهای مختلف را شرح داده و آموزش دهیم.

آشنایی با مراحل صادرات کالا

آشنایی با مراحل صادرات کالا

همانطور که گفته شد صادرات کالا عامل اصلی در زمینه توسعه اقتصادی کشورها به شمار می رود و همچنین گفته شد که برای انجام صادرات کالا لازم است که علاوه بر شناخت قوانین بین المللی در این زمینه با قوانین داخلی کشورهای دریافت کننده کالا نیز آشنا باشیم. به همین جهت کارشناسان اقتصادی و تاجرین با تجربه در زمینه صادرات یک سری اصول و مراحل تحت عنوان مراحل صادرات کالا تعریف کرده اند که لازم است پیش از هرگونه اقدام در این زمینه با این مراحل به خوبی آشنا باشیم.

مراحل صادرات کالا به کشورهای مختلف را به طور کلی به 4 بخش تقسیم بندی می نمایند و لذا این 4 بخش تحت عناوین زیر معرفی می شوند:

  • مرحله اول: تعیین استراتژی
  • مرحله دوم: شناسایی نیاز بازار
  • مرحله سوم: صادرات چه کالایی بهتر است؟
  • مرحله چهارم: فرآیند صادرات چگونه انجام می شود؟

شناخت کامل قوانین بین الملل صادرات کالا و آشنایی با مراحل فوق یک امر مهم و حیاتی در زمینه اجرای فرآیند صادرات کالا می باشد که علاوه بر شناخت تئوری این قوانین، به تجربه های عملی نیز در این زمینه نیاز داریم، به همین جهت لازم است که شرکت های تجاری کوچک و تازه تاسیس پیش از هرگونه اقدام در زمینه صادرات کالا با افراد خبره و با تجربه در این زمینه مشورت نمایند و با صلاح دید این افراد به فعالیت های صادراتی بپردازند.

شرکت بازرگانی اورانوس از جمله شرکت های تجاری در کشور می باشد که شما می توانید برای انجام فعالیت های تجاری خود از جمله فعالیت های صادراتی به این شرکت مراجعه کرده و از مشاورین و متخصین این شرکت در خصوص اجرای فعالیت های تجاری خود راهنمایی بخواهید. همچنین گروه بازرگانی اورانوس با سال ها سابقه در زمینه صادرات و واردات کالا از جمله شرکت های تجاری می باشد که شما می توانید با خیالی آسوده فعالیت های تجاری خود را به آن ها سپرده و به کمک راهنمایی های مشاورین این شرکت به گسترش تجارت خود بپردازید.

مراحل صادرات کالا از ابتدا تا انتها

مرحله اول صادرات کالا: تعیین استراتژی

در این مرحله لازم است که شما تمامی جوانب کار خود را بررسی کنید، به عنوان مثال لازم است که در خصوص کشورهای دریافت کننده کالا تحقیق کرده و اطلاعات کافی در زمینه آداب و رسوم آن ها، نیازشان به کالاهای مختلف، وضعیت قیمت کالاها، قوانین صادراتی و … را کسب نمایید.

همچنین علاوه بر شناخت کشورهای دریافت کننده کالا، لازم است که وضعیت تجارت خود را نیز بررسی کنید، به عنوان مثال لازم است که استراتژی های کاملی برای تامین کالاهای صادراتی تجارتتان، چگونگی قیمت گذاری کالاها، چگونگی بازاریابی فروش کالاها، بررسی هزینه ها و سرمایه اولیه و … را تعیین نمایید.

در واقع شناخت این مسائل و تعیین استراتژی های لازم برای اجرای صحیح و اصولی فرآیند صادرات کالا یک امر مهم و حیاتی در این زمینه شناخته می شود و همچنین اجرای درست این مرحله در تسریع روند فعالیت های مربوط به صادرات کالا بسیار موثر می باشد.

مرحله دوم صادرات کالا: شناسایی نیاز بازار

در این مرحله شما به وقت و هزینه بیشتری نیاز دارید تا به نتایج بهتری برسید. در این مرحله شما باید بازار فروش کالای صادراتی مورد نظرتان را در بازار کشورهای مختلف بررسی نمایید تا بازار مناسب برای فروش کالای خود را پیدا کنید. با بررسی بازار کشورهای مختلف یا در واقع بررسی نیاز کالای صادراتی شما در کشورهای مختلف موجب می شود تا شما در زمینه صادرات و فروش کالای خود موفق تر عمل کرده و در این راه به سود بیشتری برسید.

بنابراین پیش از هرگونه اقدام در زمینه صادرات کالا لازم است که بازار فروش و نیاز کشورهای مختلف به کالای صادراتی مورد نظرتان را بررسی نمایید تا بتوانید در زمینه فروش کالاهای صادراتی خود به موفقیت های بزرگی دست یابید.

مرحله سوم صادرات کالا: صادرات چه کالایی بهتر است؟

مرحله بعدی از صادرات کالا که همواره لازم است توجه ویژه ای به آن داشته باشید، تعیین یک کالا به عنوان کالای صادراتی می باشد. بهترین راه برای انجام این مرحله این است که شما مرحله قبل یعنی مرحله شناسایی نیاز بازار را به درستی به انجام رسانده باشید. در واقع می توان گفت که این دو مرحله ارتباط کاملا مرتبط و تنگاتنگی با یکدیگر دارند، به این صورت که شما با بررسی نیاز بازار کشورهای مختلف متوجه می شوید که هر کشوری به چه کالایی نیاز دارد و لذا با پاسخگویی به این سوال می توانید به راحتی مشخص کنید که صادرات کدام کالا می تواند برای شما سود بیشتری را فراهم نماید.

بنابراین پیش از هر اقدامی در این زمینه لازم است که کالای صادراتی خود را براساس نیاز کشوری که به عنوان کشور دریافت کننده کالا در نظر گرفتید، تعیین نمایید تا پس از اجرای فرآیند صادرات کالا به سود کلانی دست یابید.

مرحله چهارم صادرات کالا: فرآیند صادرات چگونه انجام می شود؟

در این مرحله لازم است که با چگونگی انجام فرآیند صادرات آشنا باشید و مدارک و اسناد مورد نظر برای انجام این کار را فراهم کنید، با این حال به طور کلی می توان چگونگی انجام فرآیند صادرات کالا را به موارد زیر تقسیم بندی نمود:

  • دریافت کارت بازرگانی: در خصوص انجام هرگونه فعالیت تجاری در سطح بین الملل لازم است که شما کارت بازرگانی در حوزه فعالیت مورد نظرتان را داشته باشید؛ بنابراین پیش از انجام سایر مراحل فرآیند صادرات لازم است که از طریق سازمان های مربوطه برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کرده باشید.
  • بازاریابی صادراتی: مهم ترین مسئله در زمینه صادرات این است که کالای صادراتی در کشورهای خارجی به فروش برسند؛ بنابراین برای رسیدن به چنین هدفی لازم است که شما روش های مختلف بازاریابی را شناسایی کرده و یک روش تبلیغاتی موثر برای معرفی کالای صادراتی خود انتخاب نمایید.
  • پروفورما یا پیش فاکتور: پس از تعیین کشور دریافت کننده یا پیدا کردن مشتری در کشورهای خارجی لازم است که شما به عنوان صادرکننده کالا یک پیش فاکتور با اطلاعات قیمت، تعداد کالاها و … به خریدار ارائه نمایید.
  • قرارداد صادراتی: پس از ارائه پروفورما لازم است که یک قرارداد دو طرفه و مطابق با قوانین صادراتی بین المللی توسط صادرکننده و دریافت کننده کالاها امضا شود.
  • امور گمرکی: در این مرحله تمامی فعالیت های مربوط به گمرک باید توسط صادرکننده انجام شوند. به عنوان مثال در این مرحله فعالیت هایی همچون تعیین ارزش گمرکی کالاها، عقد قراداد حمل و بیمه کالاها، گواهی بازرسی کالاها، صدور فاکتور و گواهی مبدا و ارسال کالاها از گمرک به کشور مقصد به انجام می رسند.
  • انتقال وجه: مهم ترین مرحله در اجرای فرآیندهای صادرات کالا انتقال وجه می باشد. برای این کار می توان از سیستم های بانکی و اعتبارات اسنادی یا صرافی های مجاز استفاده کرد.

در آخر می توان گفت که با شناخت مراحل فوق و آگاهی کامل از قوانین صادراتی کشورها می توان به تجارت های بین المللی پرداخت و در حوزه صادرات کالاها به کشورهای مختلف، سودهای کلانی را به دست آورد؛ اما توجه کنید که تنها شناخت این مراحل کافی نیست، چرا که همواره لازم است تجربه  انجام این فعالیت مهم اقتصادی را داشته باشید و به صورت عملی با این مراحل آشنا باشید.

بنابراین پیشنهاد می شود که برای انجام این فعالیت تجاری و اقتصادی، پیش از هرگونه اقدامی حتما با مشاورین و متخصصین در این زمینه مشورت نموده و از  تجربه این افراد در اجرای صحیح مراحل صادرات کالاها بهره ببرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 27 میانگین: 3.3]

15 دیدگاه دربارهٔ «مراحل صادرات کالا»

  1. با سلام در زمینه صادرات خرما و به کشورهای قفقاز و روسیه اطلاعاتی می خواستم از چه منابعی می توانم کمک بگیرم ؟

    1. بازرگانی اورانوس

      سلام در صورت نیاز به دریافت خدمات صادرات کالا می توانید از طریق شماره تماس های موجود در سایت با در ارتباط باشید.

  2. سلام وقت بخیر در مورد صادران فرش دستباف سوالاتی داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید

  3. با سلام
    آیا برای صادرات کالا حتما باید پول داشته باشیم؟! واگرنه چه روش و شخصیتی برای اینکار لازم میباشد؟ حقوقی یا حقیقی ؟
    باتشکر

    1. بازرگانی اورانوس

      درود بر شما. بله نیاز به پول هست ولی اگر خودمون تولید کننده هم باشیم میتونیم کالا صادر کنیم.
      همچنین هم حقیقی و هم حقوقی میتونه کالا صادر کنه و فرقی ندارد.

  4. سلام ممنون میشم اگر سایتی هست که کالای مورد نیاز کشور هارو میزاره برام بفرستین من توی یک کنفرانسی شنیدم که هست ولی به یاد ندارم مرسی.

  5. سلام با تشکر از مطلب منتشره ، منابع معتبر برای کسب اطلاعات بازار و نیازهای کشور آذربایجان و قوانین مربوط را دارید ؟ تشکر

  6. بنده تولیدکننده پودرموبر هستم چطور میتونم به عراق صادرکنم باید اول برم اونجا مشتری پیداکنم

  7. من تولید کننده پوشاک ورزشی هستم
    کسی اطلاعاتی داره جهت صادرات به عراق
    هر کالایی من مشاوره میخواستم

  8. باسلام وادب .درموردصادرات خرمامیشه راهنمایی بفرماییدکدوم کشورهانیازدارندچه مواردی روبایددونست.ممنون

  9. باسلام،به دلیل مجاورت با دریا که ساکنیم،خیلی علاقه به آموزش و کارآموزی دارم اما متاسفانه در شهر ما بوشهر ‍به کسی آموزش نمی‌دن چون میترسم طرف در آینده بشه رقیبشون در حالیکه رزق و روزی دست خدا بوده و هست

  10. سلام بنده اگه بخوام لوبیا سفید صادر کنم نیاز به مجوز جهاد کشاورزی داره و یه کد رهگیری به بنده بدن و بتونم اینو ارسال کنم به عراق حالا سوال اینجاست ایا این جنس در حال حاضر قانونیه یا نه و نحوه گرفتن مجوز به چه صورته ممنون میشم راهنماییم کنید

  11. رقیه امامقلی تبار

    سلام وقت بخیر
    برای صادرات ساز دف ازطریق چه سازمان‌ها وچگونه باید اقدام کنم…باسپاس فراوان

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.