اهمیت واردات لوله و اتصالات به ایران
آمار ها و بررسی ها نشان می دهد واردات لوله و اتصالات به ایران همواره در حال گسترش بوده و کشور های مختلفی نیز نظیر کشور کره جنوبی، چین، امارات و… به عنوان صادر کنندگان لوله و اتصالات به ایران در حال همکاری با شرکت های بازرگانی داخلی هستند. حتی تحریم های بین المللی نیز تاثیر چندانی بر روند واردات لوله و اتصالات به ایران نداشته است و شرکت های بازرگانی بزرگی همانند شرکت بازرگانی اورانوس با ترفند ها و راهکار های مختلف موفق به واردات انواع لوله و اتصالات به کشور شده اند.
با وجود آن که تولید انواع لوله و اتصالات به خصوص لوله های فولادی در کشور توسط کارخانجات مختلف در حال انجام است، اما صنایع نفت و گاز برای تامین بخشی از نیاز های خود جهت پروژه های بزرگ نفت و گاز اقدام به واردات انواع لوله و اتصالات از کشور های مختلف می کنند. البته دلیل دیگری نیز که باعث شده با وجود بالا بودن حجم تولید انواع لوله و اتصالات، واردات این محصولات نیز انجام شود، سخت گیری های صنایع نفت و گاز در بحث کیفیت و استاندارد لوله و اتصالات تولید داخل می باشد. در بسیاری از موارد همواره تولیدات داخلی از استاندارد های بین المللی و مد نظر صنایع نفت و گاز برخوردار نبوده و این صنایع مجبور به تامین نیاز خود از بازار های خارجی هستند. لوله های فولادی بدون درز از جمله پرکاربردترین انواع لوله در صنایع گاز، نفت و پتروشیمی بوده که به دلیل مسائل کیفی و استاندارد، از کشور های خارجی تامین می شوند.
واردات و ترخیص لوله و اتصالات از گمرک همانند دیگر محصولات از یک پروسه طولانی و پیچیده برخوردار است و به عبارتی این فرآیند به راحتی امکان پذیر نبوده اقدامات مختلفی باید انجام شود که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
فرآیند واردات و ترخیص لوله و اتصالات از گمرک
همانطور که گفته شد پروسه یا فرآیند واردات و ترخیص لوله و اتصالات از گمرک بسیار پیچیده و طولانی است و باید تمامی شرایط لازم فراهم شده و مراحل قانونی آن نیز به صورت دقیق و کامل انجام گیرد. در این فرآیند باید تمامی قوانین و مقررات رعایت شده و همچنین مجوز های مورد نیاز نیز از سازمان های مختلف دریافت شود. بدون آگاهی از قوانین و مقررات واردات و ترخیص لوله و اتصالات و همچنین عدم اخذ مجوز های لازم از سازمان های مختلف امکان ترخیص لوله و اتصالات از گمرک وجود ندارد.
مراحل واردات و ترخیص لوله و اتصالات از گمرک شامل مراحل زیر می باشد:
- انتقال محموله خریداری شده به گمرکات کشور
- تخمین هزینه های گمرکی
- صادر شدن بارنامه و قبض انبار
- تنظیم اظهارنامه گمرکی
- دریافت مجوز های لازم از اداره کل بازرگانی
- اخذ مجوز از سازمان استاندارد ملی
- اخذ مجوز از سازمان محیط زیست
- و…
موارد ذکر شده تنها بخشی از مراحل است و هر کدام از موارد ذکر شده خود دارای یک پروسه طولانی و پیچیده بوده و انجام آن ها بسیار زمانبر خواهد بود.
تعرفه گمرکی برای واردات و ترخیص لوله و اتصالات
با توجه به این که لوله و اتصالات از نظر جنس، کاربرد، ویژگی ها و… بسیار متنوع هستند، آن ها را به انواع مختلفی تقسیم کرده و برای هر کدام نیز یک تعرفه گمرکی مشخصی در نظر گرفته شده است. تعرفه گمرکی هر کدام از انواع لوله و اتصالات در ردیف های مشخصی وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند:
- ردیف تعرفه گمرکی لوله های استیل: 73041100
- ردیف تعرفه گمرکی لوله های بدون درز حفاری: 73042200
- ردیف تعرفه گمرکی لوله های آلومینیومی: 76081000
- ردیف تعرفه گمرکی لوله های برنجی: 74112100
- و…
برای واردات و ترخیص هر نوع لوله یا اتصالات از گمرک باید حتما از تعرفه گمرکی آن آگاه بوده و اقدام به بررسی تعرفه گمرکی آن به صورت دقیق نمود.
معرفی گمرکات ترخیص لوله و اتصالات
سوالی که شاید برای بسیاری از افراد به خصوص افرادی که قصد واردات و ترخیص کالا از گمرک را دارند، پیش آمده باشد، این است که ترخیص لوله و اتصالات از کدام گمرکات کشور انجام می شود. به طور کلی ترخیص انواع لوله و اتصالات در کشور از گمرکات زیر در حال انجام است:
انواع لوله و اتصالات قابل ترخیص از گمرک
برای معرفی و آشنایی با انواع لوله و اتصالات قابل ترخیص از گمرک، لیستی از مهم ترین انواع لوله و اتصالاتی که در حال حاضر ترخیص آن ها از طریق گمرک در حال انجام بوده و شرکت بازرگانی اورانوس در زمینه ترخیص آن ها از تجربه بالایی برخوردار است را ارائه می نماییم که به شرح زیر می باشد:
- انواع لوله استیل
- انواع لوله پلی اتیلن
- انواع لوله فایبرگلاس
- انواع لوله پروفیل
- انواع لوله آلومینیومی
- انواع لوله آهن
- انواع لوله فشار قوی
- انواع لوله فشار ضعیف
- انواع لوله برنجی
- انواع لوله گالوانیزه
- انواع لوله پلاستیکی
- انواع زانویی
- انواع سه راهی
- انواع درپوش
- انواع فلنج
- انواع بوشن
- و…
این نکته را باید ذکر کنیم که دنیای لوله و اتصالات بسیار وسیع بوده و موارد ذکر شده تنها بخش کوچکی از انواع لوله و اتصالاتی است که واردات و ترخیص آن از گمرک انجام می شود. هر کدام از انواع لوله و اتصالات ذکر شده از نظر نوع متریال، سایز، برند سازنده و… دارای انواع مختلفی بوده و واردات و ترخیص هر کدام از آن ها نیز در حال انجام است.
واردات و ترخیص لوله و اتصالات با همکاری شرکت اورانوس
در حال حاضر بهترین و سریع ترین راه جهت واردات و ترخیص لوله و اتصالات، همکاری با شرکت های بازرگانی مانند بازرگانی اورانوس است زیرا این شرکت بازرگانی به دلیل برخورداری از ترخیص کاران حرفه ای و باتجربه و همچنین دانش به روز در این زمینه، بهتر می تواند شرایط و مجوز های لازم برای واردات را برای شرکت ها و صنایع فراهم نماید. علاوه بر آن شرکت بازرگانی اورانوس با توجه به تجربه بالا در زمینه واردات لوله و اتصالات می تواند این فرآیند را با کمترین هزینه برای صنایع و شرکت های مختلف انجام دهد.