واردات ماشین آلات خط تولید از فعالیت های بسیار مهم بازرگانان در سال های اخیر می باشد. در سالیان گذشته به دلیل اهمیت تولیدات داخلی و به جهت حمایت از آنها امتیازاتی در این زمینه به آنها تعلق گرفته است. ماشین آلات خط تولید در صورت تایید وزارت صنعت و معدن و تجارت می توانند از پرداخت عوارض گمرکی معاف شوند. این شرایط در صورتی مهیا می باشد که از آن دسته ماشین آلات، تولید داخل نداشته باشیم. شرایط تحریمی در سالیان اخیر واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید از گمرک را بسیار مشکل کرده است.
در ادامه این مقاله از شرکت بازرگانی اورانوس ارائه دهنده خدمات واردات و ترخیص کالا و سایر امور بازرگانی با ما همراه باشید.
آمار های واردات از کشور های مختلف
ترخیص ماشین آلات خط تولید بر طبق آمار های رسمی از اداره گمرک در سال 1395 به بیش از 94 هزار تن می رسد. این آمار بعد از سال 95 به مقادیر بالاتری نیز رسید. این اعداد و ارقام نشان دهنده نیاز کشور به واردات دستگاه های خط تولید می باشد که روز به روز این نیاز مشهود تر می شود. واردات ماشین آلات خط تولید از کشور های زیادی صورت می گیرد اما چند کشور نقش اساس در تامین این نیاز دارند. از جمله کشور هایی که نیاز خط تولید ما را برآورده می کنند می توان به چین، ترکیه، آلمان، ایتالیا و کره اشاره کرد.
واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید از گمرک
واردات ماشین آلات خط تولید نیازمند کسب آگاهی لازم در این زمینه می باشد که شما می توانید با مراجعه به متخصصان، از این مراحل اطلاعات لازم را بدست آورید. در ابتدا شما باید با یک گروه متخصص بازرگان همکاری کنید تا آنها تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهند. این گروه در ابتدا شما را با منابع موجود آشنا می کنند. این منابع باید دارای شاخصه هایی باشند که در ادامه به آنها می پردازیم. منبع مورد نظر باید توانایی لازم در جهت رفع نیاز های شما را داشته باشد. از جمله توانایی لازم می توان به تامین کالاهای بسیار با کیفیت و در عین حال قیمت مناسب این محصولات می باشد. همچنین در مراحل بعد باید تحقیق کرد که این منابع در ارائه این خدمات پیشینه ای داشته اند یا خیر. زیرا با آگاهی از سوابق آنها می توان به اطلاعات مهمی دست یافت. از جمله این اطلاعات می توان به طول عمر دستگاه ها، خدمات پس از فروش، تامین قطعات و… اشاره کرد.
پس از تامین منابع و انجام تحقیقات در رابطه با این منابع و بررسی قیمت و اعتبار سنجی به طراحی پروفرما پرداخته و قرار داد بین فروشنده و خریدار نوشته می شود. سپس این سفارش در سامانه جامع تجارت ثبت می گردد. در مراحل بعدی باید مجوز های لازم را به جهت واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید از گمرک گرفت. برای اخذ مجوز ها نیاز است که به وزارت صمت و یا صنعت و معدن و تجارت مراجعه نمود. برای گرفتن مجوز های لازم برای وارد کردن هر محصول باید از افراد متخصص در این زمینه که با تمام قوانین و مقررات آشنایی دارند، کمک گرفت.
ترخیص ماشین آلات خط تولید
واردات دارای مراحلی است که پس از طی آن به طریقه صحیح می توانید به این کار مبادرت نمایید. برای وارد کردن هر محصولی باید ارز و بودجه مورد نیاز آن تامین شود. جهت تخصیص ارز باید از بانک مرکزی مجوز لازم را در زمینه بگیرید. بیمه کردن ماشین آلات وارد شده نیز یکی از مراحل مهم در زمینه ترخیص ماشین آلات خط تولید می باشد. زمانیکه دستگاه ها و ماشین آلات به دست وارد کننده می رسد بازرسان آنها را از جهت کارایی و سلامت چک می کنند. در ادامه ماشین آلات را به صورت هوایی و یا با کشتی انتقال می دهند و سپس محموله وارد گمرک کشور می شود. در گمرک نیز مراحل اداری را طی نموده و از گمرک خارج و به دست تولید کننده خواهد رسید.
واردات ماشین آلات خط تولید
واردات ماشین آلات خط تولید مستعمل دارای شرایط خاصی است که در ادامه به آنها می پردازیم. در ابتدا باید مشخص شود که کالای وارد شده در داخل تولید نمی شود و یا اگر تولید شده است کارایی لازم را ندارد. به دلیل اینکه برخی ماشین آلات نو برای استفاده تولید داخل گران قیمت هستند و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیستند، بهتر است که ماشین آلات دست دوم را وارد کرد. در حال حاضر کشور های چین و آلمان و ترکیه منابع خوبی برای تامین واردات ماشین آلات خط تولید می باشد.
کلام پایانی
واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید از گمرک نیازمند کسب دانش لازم در این زمینه می باشد. شما می توانید از کارشناسان و متخصصان فعال در این زمینه مانند شرکت بازرگانی اورانوس استفاده کنید. با این کار هزینه های اضافی این کار را کاهش می دهید. با مشخص کردن منابع و گرفتن مجوز های لازم از وزارت صمت و بانک مرکزی و طی مراحل مختلف، می توانید از طریق خطوط هوایی یا دریایی کالا را تحویل بگیرید.