نخ اصلیترین ماده اولیه در تولید پارچه است. با توجه به تولید روز افزون پوشاک و ممنوعیت واردات پوشاک به کشور، واردات و ترخیص نخ از گمرک در سالهای اخیر افزایش یافته است.
نخ را میتوان بر حسب الیافی که برای تولید آن مورد استفاده قرار میگیرد به سه دسته اصلی تقسیم نمود:
- نخ طبیعی که از الیاف طبیعی مانند پنبه، کتان، پشم و ابریشم تولید میشود.
- نخ مصنوعی که از الیاف مصنوعی مانند ویسکوز، نایلون و پلی استر تولید میشود.
- نخ ترکیبی که از ترکیب الیاف طبیعی و مصنوعی تولید میشود. نخ پلی استر پنبه یا پلی استر پشم از جمله نخهای ترکیبی محسوب میشوند.
واردات نخ به کشور بیشتر از کشورهای ترکیه و چین انجام میشود. واردات و ترخیص نخ عمدتا از طریق گمرک شهید رجایی بندرعباس، گمرک بازرگان، گمرک جلفا، گمرک تهران و گمرک اصفهان انجام میگیرد.
شرایط و مراحل واردات و ترخیص نخ از گمرک
شرایط و مراحل واردات و ترخیص نخ از گمرک مانند سایر کالاهای وارداتی است. ابتدا باید نامه درخواست قیمت و دریافت کاتالوگ محصولات را برای فروشنده ارسال نمود. پس از بررسی و انتخاب محصولات مورد نظر، پیش فاکتور یا پروفرما توسط فروشنده صادر میشود. مهمترین نکاتی که در پروفرما ذکر میشود شامل موارد زیر است:
- نام و آدرس خریدار و فروشنده
- مشخصات، تعداد و وزن محصولات خریداری شده
- قیمت محصولات، هزینه بسته بندی و هزینه حمل و نقل
- مبدا و مقصد کالا، محل بارگیری و تخلیه
- وسیله حمل
- نحوه پرداخت وجه کالا
پس از صدور پیش فاکتور خریدار باید به سامانه ثبت سفارش وزارت صمت مراجعه نموده و درخواست خود را برای واردات نخ ثبت نماید. پس از بررسی و تایید درخواست توسط کارشناسان وزارت صمت خریدار میتواند سفارش خود را نهایی کرده و قرارداد خرید را امضا نماید.
هماهنگی و انتخاب روش صحیح پرداخت یکی از مراحل مهمی است که در واردات تمامی کالاها از جمله نخ باید مورد توجه قرار گیرد. با توجه به شرایط تحریم اکثر فروشندههای خارجی هزینه کالا را قبل از حمل آن به صورت کامل دریافت میکنند.
حمل و نقل کالا به روشهای متنوعی از جمله حمل و نقل جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی انجام میشود. خریدار باید بسته به مبدا خرید، یکی از این روشهای حمل و نقل را انتخاب نماید. پس از انتخاب شرکت و روش حمل و نقل و ثبت قرارداد با شرکت حمل و نقل، زمان حمل کالا با فروشنده هماهنگ میشود.
نام گیرنده باید قبل از حمل و نقل مشخص شود تا ترخیص کالا در سریعترین زمان ممکن و بدون مشکل صورت گیرد. در صورتی که خریدار دارای کارت بازرگانی باشد میتوان نام خریدار را به عنوان نام گیرنده کالا ثبت نمود. در صورتی که خریدار فاقد کارت بازرگانی باشد میتوان از طریق شرکت هایی که در زمینه واردات کالا فعالیت میکنند اقدام نمود.
در نهایت سفارش نخ وارد گمرک کشور میشود. خریدار باید با مراجعه به گمرک و ارائه اسناد و مدارک لازم، سفارش خود را از گمرک ترخیص نماید.
اظهارنامه، تصویر کارت بازرگانی، مجوز ثبت سفارش، پروفرما یا پیش فاکتور، فاکتور خرید، بارنامه، بیمه نامه، قبض انبار و ترخیصیه از جمله مهمترین اسناد و مدارکی است که در هنگام ترخیص کالا باید به گمرک ارائه شوند.
هزینه واردات و ترخیص نخ از گمرک
به طور کلی برای محاسبه هزینه واردات و ترخیص نخ از گمرک کشور باید به موارد زیر توجه نمود:
- هزینه خرید نخ و حواله وجه برای فروشنده
- هزینه ثبت سفارش و امور بانکی
- هزینه حمل و نقل سفارش تا گمرک ایران
- هزینه ترخیص کالا از گمرک و انبارداری
- پرداخت عوارض گمرکی
- پرداخت مالیات
- پرداخت کارمزد کارت بازرگانی
همانطور که گفته شد واردات انواع کالا از جمله نخ شرایط و دشواریهای خاصی دارد. عدم شناخت کافی از شرایط و مراحل واردات و ترخیص کالا از گمرک باعث بروز مشکلات زیادی میشود. حتی ممکن است کالا قاچاق شمرده شده و باعث بروز خسارات مالی و اعتباری زیادی شود. آشنایی با تمامی قوانین و مقررات واردات و ترخیص کالا دشوار است. با توجه به مشغله افراد بهتر است واردات و ترخیص نخ از گمرک به شرکتهای فعال در این زمینه سپرده شود. استفاده از خدمات و مشاورههای شرکتهای بازرگانی معتبر و کمک گرفتن از ترخیص کار با تجربه و حرفهای باعث سهولت و سرعت بخشیدن به فرایند واردات و ترخیص از گمرک میشود.
شرکت بازرگانی اورانوس دارای سابقه درخشانی در زمینه صادرات، واردات و ترخیص انواع کالا از جمله واردات و ترخیص نخ از گمرک است. این شرکت با استفاده از پرسنل و ترخیص کاران مجرب و حرفهای واردات و ترخیص انواع کالا را از تمامی گمرکات کشور انجام میدهد. با مراجعه به سایت شرکت بازرگانی اورانوس میتوانید با خدمات متنوع این شرکت بازرگانی آشنا شوید. با استفاده از خدمات و راهنماییهای مشاوران و ترخیص کاران حرفهای این شرکت می توانید واردات و ترخیص نخ از گمرک را در کمترین زمان ممکن و با هزینه مناسب انجام دهید.